Mustikkajuustokakku


150 g täysjyvädigestivekeksiä
75g voita
Täyte
100 g mustikoita
400 g vaniljatuorejuustoa
3/4dl sokeria
1/2 tl kardemummaa
2 dl vispikermaa
5 liivatelehteä
Pinnalle
100 g mustikoita
1 dl mustikkamehutiivistettä
1liivatelehti
Valmistus
yli 60 min
Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Vuoraa irtopohjavuoka (⌀ 18 cm) leivinpaperilla ja sipaise vuoan reunoihin ohuesti öljyä. Painele keksi-voiseos kevyesti vuoan pohjalle.
Sulata ja soseuta täytteen mustikat. Sekoita tuorejuusto ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon mustikkasose ja kardemumma, sekoita tasaiseksi.
Pane täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Vaahdota vispikerma. Puristele suurin osa vedestä pois liivatelehdistä, ja sulata neesim mikrossa 10 sek . Kaada liivatteet täytteen joukkoon koko ajan samalla sekoittaen. Sekoita joukkoon lopuksi kermavaahto. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja tasoita pinta.
Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli, kunnes kakku on hyytynyt.
Pane kiillettä varten liivatelehti kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi. Kiehauta mustikkamehu kattilassa ja sekoita joukkoon vedestä puristettu liivatelehti.
Levitä jäiset mustikat kakun pinnalle ja lusikoi pinnalle hieman jäähtynyt liivate-mehuseos. Anna hyytyä jääkaapissa vielä pari tuntia tai kunnes kiille on hyytynyt.

Kommentit