mimosakakku


6 kananmunaa
150 g sokeria
75 g vehnäjauhoja
75 g perunajauhoja tai ohratärkkelystä
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ne vaahtoon. Sekoita varoen tasaiseksi puuhaarukalla.
Paista kakkupohja uunin alaosassa 175 asteessa kypsäksi, 30 - 35 min kakun koosta riippuen.
Mikäli paistat kakun pinnoitetussa vuoassa, uunin lämpötila saa olla alempi: alussa 175 asteessa 10 min, sen jälkeen alenna lämpötila 160 asteeseen ja paista vielä n. 25 min



 Vaniljakiisseli
4 dl maitoa
1 dl kermaa
4 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
2 kananmuna
45 g maissijauhoja
3 dl kuohukermaa
300 g ananasta
Sekoita kattilassa maito, kerma, vaniljasokeri
Kuumenna koko ajan sekoittaen kiehumispisteeseen.
Vatkaa sokeri, muna vaahdoksi ja lisää joukkoon maissijauhot.
Sekoita kiehuvaan maitoseokseen munavaahto
Kuumenna uudelleen koko ajan sekoittaen kiehumispisteeseen. Nosta kattila levyltä.
Jäähdytä
Kun kiisseli on jäähtynyt jaa siitä 2/3 jonka joukkoon lisätään ananas pieninä lohkoina ( tai murskana) ja vatkattu kerma

















Kun kakkupohja on jäähtynyt leikkaa siitä n. 2 cm paksuinen hattu irti.
Nosta se sivuun
Kaiverra pohjasta kakkutaikina sisältä siten että pohjaa ja seinämiä jää n2 cm paksuudelta
Kuutioi sisus noin puolen sentin paksuisiksi kuutioiksi.
Kostuta pohja rommin ja ananasmehun seoksella.
Kaada vaniljakerma kakun koloon ja nosta kansi päälle
Levitä kakun päälle ja sivuille vaniljakiisseli


Kasaa kiisselin päälle kakun sisälmyksestä leikatut muruset
Kakku on parhaimmillaan yön yli levättyään

tätä tehdään italiassa naistenpäivän kakuksi

Kommentit