Linssikeitto


30 g voita
1 iso sipuli hienonnettuna
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 tl raastettua kurkumaa
1 tl raastettua inkivääriä
1/2 tl currya
1,5 rkl suolaa
800 g tomaattia kuutioituna
2 kpl chiliä
1 l vettä
3 dl punaisia linssejä kuivana
2 dl kermaa
3 rkl jaloviinaa

laita mausteet ja sipulit kattilaan ja tipauta päälle 30 g voita
Anna mausteiden ja sipulien kiehua 5 min voissa, mutta älä ruskista
Lisää joukkoon vesi sekä tomaatti ja chili
Anna kiehua muutama minuutti ja lisää joukkoon huuhdotut linssit.
Anna keiton kiehua 30 minuuttia ja lisää vielä kerma joukkoon.
kaada jaloviina joukkoon ja anna levätä 5-10 minuuttia kannen alla ennen tarjoilua.

Kommentit