Lemoncurd juustokakku


pohja:
200 g keksejä (Marie)
80g voita.

Täytteeseen:
350 g ricottaa tai rahkaa
350 g tuorejuustoa (Philadelphia tyyppi)
100 g sokeria
3 isoa tai neljä pientä munaa.
1 sitruunan kuori ja mehu.
100 g Lemoncurdia

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Samalla sulata voi ja murenna keksit.
Sitten sekoitetaan keksit &voi ja levitään irtopohjavuokaan, paista viisitoista minuuttia uunissa 140 °.
Vatkaa ricotta ja tuorejuusto yhteen, lisää sokeri, ja sitten munat yksi kerrallaan , jatka vatkaamista! Nyt Lemoncurd ja sitruunan mehu+kuori ja juustoseos, sekoitetaana hyvin vaan ei vatkata enää, muuten heroittuu.
Kaada juusto seos kakkupohjan päälle, jatka paistamista uunissa 1 tunti tämän jälkeen jätä kakku uuniin vielä tunniksi jälkilämmölle.
Jos et tee näin kakku menee rikki kun otat sen pois uunista (puhun kokemuksesta)

Kommentit