Suklaa kakku ja italialainen marenki

Suklaa kakku

2,5 dl maitoa
2,5 dl kaakaojauhetta
3 dl tummaa sokeria (normaalia sokeria ja ripaus siirappia)
2,5 dl kasviöljyä
200 g kermaviiliä
4 munaa
1 tl vaniljaa
3.5 dl vehnäjauhoja
1/2 tl soodaa
1/2 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
100 g suklaata, rouheena

Marenkikuorrutus
4 munan valkuaista
1/2 tl viinikiveä
1/2 tl maissijauhoja
2,5 dl sokeria
1 dl vettä
1 rkl maissisiirappia
1 tl vaniljasokeria

sekoita jauhoihin leivinjauhe, suola ja sooda ja vaniljasokeri
Kuumenna maito ja sekoita joukkoon kaakao, anna jäähtyä
lisää joukkoon sokeri, ja kaikki muut aineet, kananmunat viimeisenä ja sekoita
Kaada taikina kakkumuottiin, ja paista 175°C asteessa 40 min tai kunnes kakku on kypsä jäähdytä se kokonaan
Sekoita munan valkuaisiin vinikivi, ja maissijauho ja vatkaa kunnes saat valkoisia huippuja marenkiin,
Kuumenna kattilassa vesi ja sokeri sekä maissisiirappi (glugoosi) 115 asteiseksi, 
kaada sokeriliemi vähitellen  munavaahtoon 
jatka vatkaamista  kunnes marengin tilavuus lakkaa kasvamasta  
levitä kakun väliin ja päälle marenkivaahto ja nonparelleja  anna jähmettyä seuraavaan päivään.

Kommentit