500 g jauhettua särkeä
2 kananmunaa
3 dl kuohukermaa
2 tl suolaa
2 tl viherpippuria
3 rkl kallen mätitahnaa
1 tl raastettua muskottipähkinää
2 rkl ruisjauhoja
1 dl silputtua tilliä
( 200 g valutettuja katkarapuja)
Jauha ruodottomat, paloitellut kalafileet monitoimikoneen hienonnusterällä tai lihamyllyssä. Lisää keltuaiset yksitellen ja sekoita hyvin. Lisää kermaa koko ajan vatkaten tai monitoimikoneen käydessä. Lisää mausteita ja ruisjauhot.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja sekoita valkuaisvaahto ja murekemassa keskenään
Sekoita joukkoon katkaravut
Kaada seos voideltuun pitkänomaiseen tai rengasvuokaan (tilavuudeltaan vähintään 1 l).
Kypsennä mureketta 175-asteisessa uunissa 45-60 minuuttia vesihauteessa, esimerkiksi uunipannussa, jossa on noin 1,5 l vettä.
Anna kypsän murekkeen jäähtyä hetken vuoassaan ja kumoa se sitten tarjoiluvadille. Tarjoa lämpimänä tai kylmänä.
2 kananmunaa
3 dl kuohukermaa
2 tl suolaa
2 tl viherpippuria
3 rkl kallen mätitahnaa
1 tl raastettua muskottipähkinää
2 rkl ruisjauhoja
1 dl silputtua tilliä
( 200 g valutettuja katkarapuja)
Jauha ruodottomat, paloitellut kalafileet monitoimikoneen hienonnusterällä tai lihamyllyssä. Lisää keltuaiset yksitellen ja sekoita hyvin. Lisää kermaa koko ajan vatkaten tai monitoimikoneen käydessä. Lisää mausteita ja ruisjauhot.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja sekoita valkuaisvaahto ja murekemassa keskenään
Sekoita joukkoon katkaravut
Kaada seos voideltuun pitkänomaiseen tai rengasvuokaan (tilavuudeltaan vähintään 1 l).
Kypsennä mureketta 175-asteisessa uunissa 45-60 minuuttia vesihauteessa, esimerkiksi uunipannussa, jossa on noin 1,5 l vettä.
Anna kypsän murekkeen jäähtyä hetken vuoassaan ja kumoa se sitten tarjoiluvadille. Tarjoa lämpimänä tai kylmänä.
Kommentit
Lähetä kommentti