Ruskea kastike, perusohje

Meillä pyritään lisäämään kotimaisuusastetta ruokien suhteen ja riisi sekä pasta ei nyt ihan suomalaisinta ole, pasta tehdään durum vehnästä ja pentti-sedän pitkäriisi on vielä himpun kauempaa.
Peruna on hyvää ja siitä saa monipuolista ruokaa, silloin vanha kunnon "kärysoosikin" herää henkiin

Tapoja tehdä on monia, tässä minun tapani

1 dl vehnäjauhoja
3 rkl voita
1 sipuli hienoksi hienonnettuna
0.7 dl vettä
1 tl sinappia
1 tl ketsuppia
0.5 tl timjamia ( muutkin yrtit käy)

Sulata voi pannulla, kiehauta se ja lisää joukkoon paprika. 
Lisää hienonnettu sipuli. 
Ripottele  vehnäjauho sekaan 
Ruskista keskilämmöllä samalla sekoitellen, kunnes seos on sopivan  ruskeaa, tässä kannattaa olla rauhallinen, jos taloudessa on lapsia päästä heidät sekoittelemaan myös.
Lisää lihaliemi pienissä erissä samalla kierrevatkaimella hyvin sekoittaen.
Sekoita joukkoon loput mausteet
Anna kastikkeen kiehua hiljalleen vähintään 30 min
Rouhaise kastikkeeseen mustapippuria.
Tarjoa keitetyn perunan kastikkeena.


Kommentit