Paahdettu ankka




Marinointiliemi:
2 rkl hp-kastiketta
2 rkl ketsuppia
2 rkl soijakastiketta
2 rkl mustapippuria
½ rkl katajanmarjaa
½ rkl neilikkaa
½ rkl korianteria
½ rkl omenaviinietikkaa
2 dl vettä
Sekoita kaikki kuivat aineet morttelissa ja jauha hienoksi, (käy myös tehosekoitin tähän hommaan) lisää nestemäiset ja kaada isoon minigrip pussiin ja laita ankka sisään, Anna maustua yön yli
Jos saat sorsaa, niin sama seos käy sorsalle. Silloin kannattaa lisätä pari teelusikallista hunajaa sekaan.
Seuraavana päivänä laita ankka uunivuokaan, marinointiliemineen ja anna sen lämmetä puolisen tuntia (tai laita kylmään uuniin, jonka lämpötila asetetaan 180 asteeseen)
Kypsenna kunnes tipu on kypsä, kypsyysaste vaihtelee mieltymystesi mukaan. Toiset lakkaavat kypsentämisen kun liha on 65 asteista, mutta itse suosin umpikypsää (ehkä kuivahkoa) jolloin lämpömittari on noin 80 astetta
Välillä käänsin sen, jotta pinta ei kuivu liikaa, valellen sitä samalla.

Kommentit