Itämainen pilahviriisi

Aprikoosipilahvi, jota tehtiin joskus muinaisuudessa ammattikoulussa, silloin se tarjottiin lampaanlihan kanssa.


6 kuivattua aprikoosia
0,5 sitruunan raastettu kuori
5 dl kylmää vettä
1 keskikokoinen sipuli
50 g voita
2 dl riisiä pitkäjyväinen irtoava riisi toimii tässä ihan hyvin
0,5 tl kanelia
0,5 tl kardemummaa
ripaus neilikkaa
1 laakerinlehti
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
1 dl rouhittuja manteleita
tuoreita mintunlehtiä hienonnettuna

Liota aprikooseja vedessä yön yli
Kuullota hienonnettu sipuli voissa. Lisää riisi ja kuullota noin 5 min.
Kaada vähitellen aprikoosien liotusvesi riisien joukkoon, sekoittele välillä
Lisää mausteet, aprikoosit, 
Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta 10–15 minuuttia, kunnes loput vedestä on imeytynyt riisiin. 
Pöyhi riisistä paakut pois, lisää sekaan paahdetut mantelit ja sitruunankuori sekä minttu.

Kommentit