Blinipannari

6 dl täysmaitoa
3 dl vissyvettä ( myös olut käy)
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 dl tattarijauhoja
1/2  tl hiivaa
1 tl suolaa
50 g voita

Ruskista voi kattilassa ja anna jäähtyä
Sekoita kaikki ainekset keskenään
Nosta jääkaappiin ja anna olla siellä yön yli
Kaada taikina voidellulle uunipannulle
Kypsennä 225 °C  25-30 min
Anna jäähtyä hiukan ja paloittele.

Tarjoa haluamiesi blinilisäkkeiden kanssa joko sellaisenaan tai lounaaksi salaatin kera

Blinilisäkkeinä yleisimmin tarjotaan  smetanaa, suolakurkkuja, hunajaa, punasipulia ja mätiä. 
 Blinien kanssa voi tarjota myös lämminsavustettua, kylmäsavustettua tai graavisuolattua kalaa tai katkaravuilla höystettynä.
Myös sienisalaatti on blinien perinteinen kumppani. Se syntyy helposti suolasienistä, sipulista ja smetanasta tai kermasta.
munakoisokaviaari sopii blinien myös lisukkeeksi.



Kommentit