Joulupossua Ranskanmaalta

Joulupossua Ranskanmaalta

n. 2 kg porsaan kuve- lapa

voita

2 sellerin vartta
1 keskikokoinen sipuli
3 teelusikallista salviaa
2 teelusikallista timjamia
30 gr ranskan leipää (patonkia)
30 gr pinjansiemeniä
10 kuivattua aprikoosia

Paistinpannulle nokare voita, lisää selleri, sipuli, salvia ja timjamia, suolaa ja pippuria.

Paista n. 5 min. kunnes pehmeää sosetta.

Laita murennettu patonkipala, pinjansiemenet ja aprikoosit kippoon ja kaada sipuli-selleri muhennos päälle. Lisää suolaa ja pippuria.

Avaa porsaanlapa ja levitä sekoitus lavalle, sido koko komeus narulla, lisää suolaa, pippuria, salvia ja timjamia lavan päälle.

Paista 180 C uunissa n. 2 tuntia.

Anna syltyn levätä n. 20 min.ennen leikkaamista.

Kommentit