Pullataikina, helppo ja paras




3,5 dl maitoa
50 g hiivaa ( 11 g kuivahiivaa vastaa noin 30 g tuorehiivaa)
1 tl suolaa
1,5 dl sokeria
2 tl kardemummaa
1 muna (voit jättää myös pois, jos esim muna allergisia)
9 dl vehnäjauhoja
100 g voita sulatettuna ja jäähdytettynä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. 
Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. 
Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. 
Alusta taikina hyvin vaivaten. 
Lisää sulatettu rasva alustamisen loppupuolella.

Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan.
Minä käytän tässä mikroaaltouunia, jossa olen kuumentanut kupillisen vettä
Tosin pidä huoli että et käynnistä mikrouunia hiivataikinan ollessa siellä
Kohota taikina kaksinkertaiseksi, kaada taikina leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta kaikki ilmakuplat pois.

Leivo taikinasta haluamasi muotoisia pullia. ***
Kohota pullat kaksinkertaisiksi,
voitele ne halutessasi munalla tai vedellä  ja koristele raesokerilla ennen paistamista.
Paista pikkupullat ja pienet leivonnaiset n. 225-asteisen uunin keskitasolla kunnes ne ovat kullanruskeita ja pohjasta koputettaessa kuuluu "ontto" ääni


***
Jos teet korvapuusteja, kaulitse taikinasta suorakaiteen muotoinen levy,

50 g voita

0,5 dl sokeria
noin 4 rkl kanelia

levitä täyte kuvan mukaisesti
rullaa taikina
viipaloi kolmioiksi
nosta kolmiot pystyyn
litistä ja kohota uunipellillä
paista uunissa 225 asteessa noin 15 min


 

Kommentit