Kaalikääryleet


1 kpl iso keräkaali tai 2 pientä 
Vettä
1 rkl suolaa

Täyte
400 g jauhelihaa
1 dl esikeitettyjä ohrasuurimoita
1 kpl sipuli
2 kpl valkosipulinkynttä
1 kpl kananmuna
1 rkl lihalientä
suolaa
rouhittua mustapippuria
2 tl kuivattua meiramia

Valeluliemi
3 rkl siirappia
3 rkl kermaa
1 dl keitinlientä

Koverra kaalin kova kanta pois veitsellä.
Keitä kaali isossa kattilassa suolalla maustetussa vedessä viitisentoista minuuttia. Irrota lehtiä sitä mukaan kun ne kypsyvät
Valuta lehdet ja ohenna lehtiruodit. Ota talteen 15 lehteä
Hienonna loput lehdistä täytteeseen.
Keitä ohraa kaalin keitinliemessä 20 minuuttia ja valuta.
Valmista täyte. Sekoita jauheliha, ohrasuurimot, kananmuna, hienonnettu sipuli ja muut aineet.
Jos haluat, voit hienontaa massan monitoimikoneessa.
Levitä kaalinlehdet työlaudalle ja pane jokaiselle pari ruokalusikallista täytettä.
Kääri lehdet paketiksi.
Lado kääryleet voideltuun uunivuokaan vieri viereen saumakohta alaspäin.
Valuta valeluliemi päälle. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 1 1/2 tuntia.
Valele muutaman kerran liemellä paiston aikana.

Kommentit