Harira-keitto


750 g lampaanlapaa
2 rkl tomaattipyreetä
2 rkl jauhettua korianteria
1 tl kurkumaa
½ tl mustapippuria
1 tl suolaa
1 tl kanelia
½ tl inkivääriä

1½ tl vihreitä linssejä
1,5 litra vettä
20 g riisiä tai riisinjyväpastaa

1 rkl voita
3 lehtisellerin vartta
2 sipulia
1 porkkana

1 dl hienonnettua persiljaa
½ sitruuna


Sulata voi padassa ja lisää lampaanliha ruskista lihaa hetki jonka jälkeen kaada päälle vesi.
Lisää joukkoon tomaattipyree ja korianteri, kurkuma, pippuri, suola, kaneli ja inkivääri.
Sulje kansi ja hauduta lihaa miedolla lämmöllä 2,5 tuntia
Nosta liha pois ja kuutioi se n 2 cm kuutioiksi. Voit tehdä tämän myös etukäteen.
Lisää kattilaan linssit ja riisi keitä 15 minuuttia.
Kuori ja hienonna sipuli, leikkaa porkkanat ja sellerit ohuiksi viipaleiksi
sekoita vihannekset keittoon, kiehauta ja anna kiehua vielä 5 min
jos keitto vaikuttaa liian sakealta, lisää vähän vettä

Kuori sitruunan puolikas ja leikkaa se pieniksi  paloiksi, hienonna persilja.
Ripottele sitruunapalat ja persilja keiton pinnalle ennen tarjoilua.

Kommentit