Jouluinen Lipeäkala

n 1 kg lipeäkalaa
1 dl vettä
1 pkt pekonia suikaleina

Maitokastike:
2 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja
4 dl maitoa
1/2 tl suolaa
1 tl valkopippuria
1 tl raastettua muskottipähkinää
suolaa
kourallinen pinaattia


Huuhtele lipeäkala ja nosta se uunivuokaan kaada vuuan pohjalle desi vettä,
ripottele pinnalle pekonisuikaleet ja paista uunissa 150 asteessa 40 min

Maitokastiketta varten sulata voi kattilassa.
Lisää jauhot ja kiehauta, mutta älä ruskista.
Lisää maito ja sekoita tasaiseksi.
lisää joukkoon kourallinen pinaattia
Anna kastikkeen kypsyä miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia.
Mausta suolalla ja muskotilla sekä valkopippurilla.

Tarjoa kypsä lipeäkala valkokastikkeen kanssa.

Lisäkkeeksi sopivat keitetyt perunat ja herneet.
Kata pöytään lisäksi maustepippuria ja suolaa.

Kommentit