Pistou keitto

PISTOU-KEITTO

1 purjosipuli
2 valkosipulinkynttä
3 perunaa
2 porkkanaa
1 paprika
1 pieni kesäkurpitsa

2 dl keitettyjä tai säilykepapuja
200 g vihreitä pakastepapuja

2 rkl oliiviöljyä
12 dl liha- tai kanalientä
1 prk tomaattimurskaa

1–2 tl suolaa
ripaus mustapippuria

Pistou
2 dl tuoretta basilikaa
2 valkosipulinkynttä
1 dl oliiviöljyä
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa

Halkaise, pese ja suikaloi purjosipuli. Hienonna valkosipulinkynnet, kuutioi perunat ja porkkanat. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasviksia hetki. Lisää liemi ja tomaattimurska. Hauduta noin 20 minuuttia, kunnes juurekset ovat lähes kypsiä.

Kuutioi sillä aikaa paprika ja kesäkurpitsa. Lisää keittoon ensin kaikki pavut. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää sitten paprika- ja kesäkurpitsakuutiot, hauduta noin 5 minuuttia.

Mittaa kulhoon kaikki muut pistoun ainekset paitsi öljy. Hienonna sauvasekoittimella ja lisää öljyä hiljalleen niin, että saat tahnamaisen seoksen.

Tarjoile keitto tuoreen pistoun kera. Voit käyttää myös kaupan valmista pestokastiketta.

Kommentit