Kebab kotona

2 kg jauhettua lammasta
50 g maustesuola (aromisuolaa, esim)
10 g Mustapippuria jauhettuna
3 tl Paprikaa
3 tl savupaprikaa 
2 tl Valkosipulijauhetta
2 tl Oreganoa, voi korvata esim salvialla
1 tl jeeraa
1 tl jauhettua chiliä
1 tl Cayennepippuria
3 rkl Perunajauhoja

Sekoita mausteet ja perunajauho yhteen.

Vatkaa yleiskoneen taikinasauvoilla jauhelihaa vähintään 30 min. 
Lisää mausteseos lihan joukkoon vatkauksen alkuvaiheessa.
idea on vaivata liha sitkeäksi massaksi
Voit halutessasi tarkistaa maun kypsentämällä mikrossa pienen kokkareen lihaa sekoittamisen alkuvaiheessa
jos arkailet chilin ja cayennen kanssa, lisää ne vasta maistamisen jälkeen tai jätä pois

Painele lopuksi käsin mahdolliset ilmakuplat pois massasta
tee siitä noin 10 cm halkaisijaltaan oleva pötkö, jonka käärit folioon
kääri pötkö vielä toiseen folioon, tämä auttaa pintakerrosta olemaan palamatta

Kypsennä kebabbia uunin keskitasolla, paistoritilällä 100 asteessa (ilman kiertoilmaa). 
Laita uunin alatasolle pelti jossa 3 dl vettä, jos lihasta valuu rasvaa niin se ei käryä uunin pohjalla 
laita keskelle lihaa paistomittari, sisälämmön saavuttaessa 80 astetta,tähän menee aikaa noin 6 tuntia,
kypsennys hitaasti alhaisessa lämpötilassa on oleellinen jotta saadaan aikaan oikea rakenne

ota uuni pois päältä ja odota puoli tuntia.
kääri puhtaaseen folioon ja anna kiinteytyä jääkaapissa vähintään 12h.

Leikkaa juustohöylällä tai kuorimaveitsellä kebab ohuiksi siivuiksi. 
Pötkylä voi näyttää raa'alta mutta  sen ei sitä pitäisi olla.
Liha tummuu vielä kun se saa happea. 
Leikkaa koko pötkö ja pakasta liha jota et heti syö.

Kommentit