Porilainen Siikakeitto



800 g perattua siikaa

2 l vettä
kourallinen tillinvarsia
2 kpl laakerinlehtiä
10 kpl valkopippureita
2 kpl maustepippuria
100 g sipulia
50 g purjosipulin vihreää osaa, tai ruohosipulia

250 g sipulia
100 g lanttua(naurista, palsternakkaa)
100 g porkkanaa
400 g perunoita

2 rkl silputtua tilliä
50 g voita
(suolaa)
huom! ei maitoa/kermaa!


Lisää 2 l vettä suolaa, sipulia, pippureita ja laakerinlehtiä, kalan pää, ruodot ja nahat.
Pese juurekset hyvin ja lisää niiden kuoret keitinliemeen.
Keitä lientä ~tunti.
Kuori liemen pintaan kertyvä vaahto pois.

Kypsennä siivilöidyssä liemessä perunakuutiot ja kasvikset.
lisää kalapalat vasta kun olet ottanut kuuman keiton liedeltä se kypsyy  noin 8 minuutissa)
älä keitä soppaa ettei kala muhjuunnu

Kommentit