Kurkuma-kurpitsakeitto


650 g kuorittua ja siemenetöntä myskikurpitsaa
1 peruna
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
2 dl maitoa tai kookosmaitoa
3 dl kasvislientä
30 g raastettua tuoretta inkivääriä
30 g tuoretta raastettua kurkumaa
suolaa ja rouhittua mustapippuria maun mukaan
4 rkl pähkinärouhetta
Esilämmitä uuni 200 asteeseen ja kuori sekä pilko sipuli, valkosipuli peruna ja kurpitsa suupalan kokoisiksi paloiksi.
Sekoita oliiviöljy sipulin, valkosipulin perunan ja kurpitsan sekaan ja levitä pellille.
Paahda kasviksia noin 30 minuuttia tai kunnes kypsiä.
Kiehauta kasvisliemi ja kaada joukkoon inkivääri, kurkuma ja vihannekset, kiehauta ja anna kiehua hiljalleen 5 min
Sekoita joukkoon kookosmaito
Kiehauta
Annostele lautasille
Ripottele pinnalle pähkinärouhe ja herkku on valmis

Kommentit