Maissikeitto


140 g pekonia
1 purjon valkoinen osa
1–2 sellerinvartta
1 iso jauhoinen peruna
300 g pakastemaissia
6 dl vettä
1 kana- tai kasvisliemikuutio
2 dl kermaa
1 dl vahvaa juustoraastetta
suolaa, mustapippuria
ruohosipulia
Levitä pekoniviipaleet leivinpaperin päälle pellille.
Pane pelti kylmään uuniin ja säädä lämpötila 225 asteeseen.
Paista pekoneita noin 20 minuuttia riippuen uunin lämpenemisnopeudesta.
Kylmään uuniin laitettaessa rasva sulaa pekoneista vähitellen ja ne paistuvat rapeiksi.
Silppua purjo ja selleri.
Kuori ja paloittele peruna
kaada pekonirasva kattilaan ja ruskista aineita hetken aikaa rasvassa.
Lisää vesi ja liemikuutio.
Anna keiton kiehua hiljalleen parikymmentä minuuttia.
Soseuta keitto monitoimikoneessa, tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
Kaada takaisin kattilaan.
Lisää kerma ja juustoraaste. Mausta suolalla ja pippurilla.
murentele pekoni keittoon, kuumenna
Ripottele pinnalle ruohosipulia
tarjoille

Kommentit