1 l olutta, kotikalja käy hyvin
2,5 dl siirappia
1 rkl suolaa
50 g hiivaa
3 dl ruisjauhoja
3 dl kaljamaltaita
3 dl kauraleseitä 1½ dl hamppurouhetta (voit jättää poiskin, laita silloin 6 dl vehnäjauhoja)
6 dl spelttijauhoja
5-6 dl vehnäjauhoja
lämmitä kalja kädenlämpöiseksi,lisää joukkoon hiiva ja siirappi
sekoita suola ruisjauhoihin ja vatkaa se nesteeseen tämä vaihe parantaa leivän kuohkeutta,
Sekoita hamppurouhe, leseet, maltaat, ja speltti lisää ne taikinaan,
Lisää vehnäjauhot ja sekoita hyvin, taikina on aika löysää
Jaa taikina kolmeen leipävuokaan,
Anna taikinan kohota vuuissa väh 40 min.
Paista 175 asteessa 45 min, peitä foliolla paista vielä 40-50 min lisää.
Kommentit
Lähetä kommentti