Quinness kakku



250 dl guinness
250 g voita
75 g kaakaojauhetta
 400 g  sokeria
 1,5 dl ranskankermaa
 2 munaa 
1 rkl vaniljauutetta  
275 g vehnäjauhoja (jos teet gluteenittomia niin 225 g gluteenittomia jauhoja riittää)   
2½ tl ruokasoodaa

kuorrutus

300 g tuorejuustoa  
150 g tomusokeria   
1,25 dl kermaa
machajauhetta (jos haluat)

Lämmitä uuni 180°C/350ºF, ja valmistele haluamasi vuoka voitelemalla ja jauhottamalla se

sulata voi kattilassa, lisää joukkoon sokeri ja kaakao sekä quinness, sekoita tasaiseksi
anna jäähtyä ja lisää joukkoon muna ja ranskankerma sekä vanilja uute
mittaa kulhoon jauhot ja tomusokeri, sekoita.
yhdistä aineet ja kaada kakkuvuokaan (tai muffinimuotteihin kuten tässä tein)
kun kakku on kypsä, ota se uunista ja anna jäähtyä kokonaan ennen kuorrutusta.
Voit tehdä esim päivää ennen, tai vaikka pakastaa kakun ja kuorruttaa vasta tarjottavaksi.

Kuorrutus:

sekoita kaikki ainekset tasaiseksi keskenään, levitä jäähtuneelle kakulle, idea on että kuorrutus mustuttaa guinness tuopin vaahtoa, eli ei liian siloiteltua kuorrutusta.
Jos haluat, voit ripotella machajauhetta (jauhettua vihreää teetä) muistuttamaan vihreää neliapilaa irlantilaisesta mytologiasta.

Kommentit