Jauhelihaseos:
400 g jauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 mieto punainen chili
2 tomaattia
1 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
1 tl jauhettua juustokuminaa
1/2 tl paprikajauhetta
250 g kypsiä mustapapuja
Kuori ja hienonna sipulit.
Kuutioi tomaatit.
Halkaise chili ja hienonna se voit poistaa siemenet jos haluat miedompaa makua.
Ruskista jauheliha pannussa ja lisää hienonnetut sipulit ja chili.
Mausta suolalla, mustapippurilla, juustokuminalla ja paprikajauheella.
Lisää joukkoon pavut ja 2/3 osaa tomaateista (jätä noin 1/3 koristeluun)
Juustokastike:
200 g cheddarjuustoa (myös Monterey Jack käy jos satut löytämään)
1 dl kermaa
2 rkl maissijauhoa
ripaus mustapippuria
Kuumenna kerma kiehuvaksi ja lisää juusto anna juuston sulaa.
Lisää sitten maissijauho ja anna kiehahtaa koko ajan sekoittaen. Mausta mustapippurilla.
Nacho pohja:
200 g maissilastuja
Levitä maissilastut laakeaan uunivuokaan tai leivinpaperin päälle pellille.
Levitä päälle jauhelihaseos ja juustokastike.
Kuumenna uunin ylätasossa 225 asteessa 5 minuuttia.
Lisäksi:
1 avokado
jalapenoja valutettuna
salsakastiketta
tuoretta persiljaa
Levitä pinnalle kuutioidut tomaatit ja avokadot, jalapenot ja salsakastiketta nokareina.
Hienonna pinnalle runsaasti tuoretta persiljaa.
Salsa:
500 g kypsää tomaattia
100 g punasipuli
1-2 valkosipulinkynttä
1 mieto punainen chili
1-2 rkl neitsytoliiviöljyä
1 rkl limetinmehua
1/2 dl tuoretta persiljaa hienonnettuna
1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria
Halkaise tomaatit, poista siemenet ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.
Hienonna kuorittu punasipuli ja valkosipulit.
Halkaise chilipalko pitkittäin ja hienonna.
Sekoita tomaatit, sipuli, valkosipuli ja chili kulhossa.
Lisää öljy, limetinmehu, persilja ja mausteet.
Anna maustua kylmässä ennen tarjoilua.
Tarjoa salsa maissilastujen kanssa.
Salsa sopii myös broileri- ja liharuokien lisäkkeeksi.
Kommentit
Lähetä kommentti