Palak Paneer


200 g pinaattia
200 g kotijuustoa

1 iso sipuli (tai monta pientä)
2 valkosipulinkynttä

1 tl korianterin siemeniä
1 tl juustokuminan siemeniä (normikuminakin käy, jos ei pidä / ei ole tuota toista)
1 tl kurkumaa  tai currya
2 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
2 rkl rypsiöljyä
1 vihreä chili
4 tomaattia

2 dl turkkilaista jogurttia
ripaus suolaa

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
Murskaa ja sekoita mausteet morttelissa.

2. Halkaise chili ja poista kannat, siemenet ja vaaleat osat.
Hienonna pieniksi paloiksi.

3. Kuullota pannulla sipuleita ja inkivääriä hetki öljyssä mausteiden kanssa.

4. Lisää hienonnettu chili ja paloitellut tomaatit.
Anna seoksen muhia hiljalleen 10-15 minuuttia.

Voit tähän asti tehdä ruuan edeltävänä päivänä
tai vaikka syksyllä tomaatin runsaana satokautena isoina erinä
ja pakastaa kastikkeen pienemmiksi osiksi pakkaseen odottamaan tulevaa käyttöä.

5. Huuhtele pinaatit ja poista paksuimmat lehtiruodit.
Hienonna pinaatit pienemmiksi.
Paista ne nopeasti pienessä määrässä rasvaa ja sekoita ne tomaattikastikkeeseen

6. Paloittele kotijuusto. Lisää jogurtti ja kotijuusto pannulle
ja anna seoksen kiehahtaa.

8. Mausta seos suolalla ja tarjoile esimerkiksi riisin kera.

Kommentit