Vegaanin pinaattilätyt

150 g pinaattia tai nokkosta
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita (tämä siis kananmunan sijaan)
1 tl leivinjauhetta
1/4  tl suolaa
4,5 dl soija- tai kauramaitoa
2 tl rypsiöljyä + öljyä paistamiseen
Silppua pinaatti / nokkonen ja käytä se pannulla
Jos käytät pakastepinaattia sulata se
Voit käyttää myös kuivattua nokkosta.
Noin kuivattua pinaattia 0, 5 dl riittää. 
Sekoita yhteen jauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja suola.
Lisää soijamaito ja öljy sekä pinaatti. Sekoita huolellisesti.
Anna taikinan vetäytyä noin 15 minuuttia.
Kuumenna lättypannu ja lisää pannulle öljyä. Kaada pannun koloihin taikinaa ja paista melko kuumalla pannulla kunnes pinta on hyytynyt.
Käännä lätyt ja paista vielä tovi toiselta puolelta.

Kommentit