Juustofondue



4 dl valkoviiniä
300 g gruyere-juustoa
300 g emmental-juustoa
ripaus mustapippurirouhetta
ripaus jauhettua muskottipähkinää
1 valkosipulinkynsi
2 cl kirsikkaviinaa
1 rkl perunajauhoja

Sivele tyhjä fonduepata valkosipulinkynnellä ennen fonduen valmistamista.
Valkosipuli estää juuston kiinnipalamista.
Kuumenna valkoviini ja lisää juusto joukkoon raasteena.
Mausta halutessasi mustapippurilla ja muskottipähkinällä.
Sekoita perunajauhot tilkkaan kirsikkaviinaa ja lisää seos kuuman viinin joukkoon koko ajan sekoittaen.
Seos on valmista, kun juustomassa on tasaista ja kiiltävää.
TÄRKEÄÄ: Purista lopuksi joukkoon vielä sitruunamehu, se edesauttaa ettei juustoseos ala erottua!

Sekoittele juustomassaa silloin tällöin tarjoilun aikana.

Kommentit