Kanaviillokki

kana ja liemi:
2-3 l     vettä    
2 tl     suolaa    
1 kokonainen     kana (pakaste)    
pala     juuriselleriä kuorittua   
1 iso     sipuli lohkoina    
1     porkkana paloina   
10 kpl     kokonaisia maustepippureita    
10 kpl     kokonaisia valkopippureita    
3 kpl     laakerinlehtiä


Kastike:
50 g     voita    
3 rkl     vehnäjauhoja    
1 l     kanan keitinlientä    
1 rkl     currya
½ tl    suolaa    
½ tl    jauhettua valkopippuria   
2 dl     kuohukermaa    
½ tl    sokeria


Keitä kana isossa kattilassa kypsiksi, noin tunti, keskilämmöllä
parhaan makuinen liemi tulee jos annat kanan jäähtyä liemessään yön yli
Perkaa kypsä kana; poista nahat, luut ja muut syömäkelvottomat osat.
Jätä kanapala melko isoiksi!

Kuumenna attila liedellä, lisää voi kattilaan (ei liian kuumaan, ettei rasva pala) vähennä samantien lämpöä ettei rasva palaisi. Kun rasva on sulanut, laita curryjauhe, valkopippuri ja anna maun pyöristyä hetki

Seuraavaksi lisää rasvan ja mausteiden joukkoon kolme ruokalusikallista vehnäjauhoja suurusteeksi. Pyörittele nopeasti kattilassa ja kaada sitten päälle kanaliemi. Jos tässä vaiheessa kastike on liian paksua, lisää kiehuvaa vettä tarpeen mukaan.

Lisää kerma ja  kanansiivut kastikkeeseen ja sekoita, anna kanan kuumentua ja nosta tarjolle.
Tarjoa kaveriksi riisiä ja mustaherukkahilloa.

Kommentit