kana ja liemi:
2-3 l vettä
2 tl suolaa
1 kokonainen kana (pakaste)
pala juuriselleriä kuorittua
1 iso sipuli lohkoina
1 porkkana paloina
10 kpl kokonaisia maustepippureita
10 kpl kokonaisia valkopippureita
3 kpl laakerinlehtiä
Kastike:
50 g voita
3 rkl vehnäjauhoja
1 l kanan keitinlientä
1 rkl currya
½ tl suolaa
½ tl jauhettua valkopippuria
2 dl kuohukermaa
½ tl sokeria
Keitä kana isossa kattilassa kypsiksi, noin tunti, keskilämmöllä
parhaan makuinen liemi tulee jos annat kanan jäähtyä liemessään yön yli
Perkaa kypsä kana; poista nahat, luut ja muut syömäkelvottomat osat.
Jätä kanapala melko isoiksi!
Kuumenna attila liedellä, lisää voi kattilaan (ei liian kuumaan, ettei rasva pala) vähennä samantien lämpöä ettei rasva palaisi. Kun rasva on sulanut, laita curryjauhe, valkopippuri ja anna maun pyöristyä hetki
Seuraavaksi lisää rasvan ja mausteiden joukkoon kolme ruokalusikallista vehnäjauhoja suurusteeksi. Pyörittele nopeasti kattilassa ja kaada sitten päälle kanaliemi. Jos tässä vaiheessa kastike on liian paksua, lisää kiehuvaa vettä tarpeen mukaan.
Lisää kerma ja kanansiivut kastikkeeseen ja sekoita, anna kanan kuumentua ja nosta tarjolle.
Tarjoa kaveriksi riisiä ja mustaherukkahilloa.
2-3 l vettä
2 tl suolaa
1 kokonainen kana (pakaste)
pala juuriselleriä kuorittua
1 iso sipuli lohkoina
1 porkkana paloina
10 kpl kokonaisia maustepippureita
10 kpl kokonaisia valkopippureita
3 kpl laakerinlehtiä
Kastike:
50 g voita
3 rkl vehnäjauhoja
1 l kanan keitinlientä
1 rkl currya
½ tl suolaa
½ tl jauhettua valkopippuria
2 dl kuohukermaa
½ tl sokeria
Keitä kana isossa kattilassa kypsiksi, noin tunti, keskilämmöllä
parhaan makuinen liemi tulee jos annat kanan jäähtyä liemessään yön yli
Perkaa kypsä kana; poista nahat, luut ja muut syömäkelvottomat osat.
Jätä kanapala melko isoiksi!
Kuumenna attila liedellä, lisää voi kattilaan (ei liian kuumaan, ettei rasva pala) vähennä samantien lämpöä ettei rasva palaisi. Kun rasva on sulanut, laita curryjauhe, valkopippuri ja anna maun pyöristyä hetki
Seuraavaksi lisää rasvan ja mausteiden joukkoon kolme ruokalusikallista vehnäjauhoja suurusteeksi. Pyörittele nopeasti kattilassa ja kaada sitten päälle kanaliemi. Jos tässä vaiheessa kastike on liian paksua, lisää kiehuvaa vettä tarpeen mukaan.
Lisää kerma ja kanansiivut kastikkeeseen ja sekoita, anna kanan kuumentua ja nosta tarjolle.
Tarjoa kaveriksi riisiä ja mustaherukkahilloa.
Kommentit
Lähetä kommentti