Peppi Pitkätossun vegaaninen voimaruoka

4 dl  Kuivaa soijarouhetta
1 rkl Öljyä
 70 g Tomaattipyreetä
1 tl Suolaa
1 Kasvisliemikuutio
½ tl Mustapippuria
1½ l Vettä yhteensä (jaetaan ohjeen mukaan)
350 g (Raketti-)spagettia (tarkista vegaanisuus)
2 dl Kaurakermaa 
3 rkl Ravintohiivaa
3 dl pinaattia suikaloituna

​Mittaa 5 dl vettä 1½ litran kokonaisnestemäärästä kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Liuota liemeen ½ kasvisliemikuutio.
​Lisää soijarouhe ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan (n. 5–10 min).
​Valuta soijarouhe siivilässä ja purista siitä huolellisesti kaikki ylimääräinen neste pois.

​Kuumenna öljy isossa kattilassa. Lisää valutettu soijarouhe ja paista sitä hetki, kunnes se saa hieman väriä.
​Lisää joukkoon tomaattipyree, suola, mustapippuri, sokeri (jos käytät) ja loput ½ kasvisliemikuutiosta. Sekoita ja paista minuutin ajan. Lisää pinaattisilppu. 
​Kaada kastikkeen joukkoon jäljellä oleva vesi, eli noin 1 litra (15 dl - 5 dl). Kuumenna kiehuvaksi.
​Lisää spagetti ja keitä pastan ohjeen mukaisen ajan (n. 7–9 min), kunnes pasta on melkein kypsää. Sekoita usein, jotta pasta ei tartu pohjaan.

​Sekoita erillisessä kulhossa kaurakerma ja ravintohiiva tasaiseksi seokseksi.
​Kun pasta on kypsää, sekoita juustoinen kermaseos kastikkeen joukkoon. Anna hautua miedolla lämmöllä 1–2 minuuttia, kunnes kastike on tasaista ja sakeutunut.
​Tarkista maku ja säädä suolaa/pippuria tarpeen mukaan. Tarjoile heti.


Kommentit