4 dl Kuivaa soijarouhetta
1 rkl Öljyä
70 g Tomaattipyreetä
1 tl Suolaa
1 Kasvisliemikuutio
½ tl Mustapippuria
1½ l Vettä yhteensä (jaetaan ohjeen mukaan)
350 g (Raketti-)spagettia (tarkista vegaanisuus)
2 dl Kaurakermaa
3 rkl Ravintohiivaa
3 dl pinaattia suikaloituna
Mittaa 5 dl vettä 1½ litran kokonaisnestemäärästä kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Liuota liemeen ½ kasvisliemikuutio.
Lisää soijarouhe ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan (n. 5–10 min).
Valuta soijarouhe siivilässä ja purista siitä huolellisesti kaikki ylimääräinen neste pois.
Kuumenna öljy isossa kattilassa. Lisää valutettu soijarouhe ja paista sitä hetki, kunnes se saa hieman väriä.
Lisää joukkoon tomaattipyree, suola, mustapippuri, sokeri (jos käytät) ja loput ½ kasvisliemikuutiosta. Sekoita ja paista minuutin ajan. Lisää pinaattisilppu.
Kaada kastikkeen joukkoon jäljellä oleva vesi, eli noin 1 litra (15 dl - 5 dl). Kuumenna kiehuvaksi.
Lisää spagetti ja keitä pastan ohjeen mukaisen ajan (n. 7–9 min), kunnes pasta on melkein kypsää. Sekoita usein, jotta pasta ei tartu pohjaan.
Sekoita erillisessä kulhossa kaurakerma ja ravintohiiva tasaiseksi seokseksi.
Kun pasta on kypsää, sekoita juustoinen kermaseos kastikkeen joukkoon. Anna hautua miedolla lämmöllä 1–2 minuuttia, kunnes kastike on tasaista ja sakeutunut.
Tarkista maku ja säädä suolaa/pippuria tarpeen mukaan. Tarjoile heti.
Kommentit
Lähetä kommentti