Moskovan Pata a´la Mysi Lahtinen

1 kg naudan paistia

3 sipulia
3 venäläistä suolakurkkua

voita
3 rkl hunajaa
2 tl rouhittua mustapippuria
1 tl paprikaa
ripaus cayennenpippuria

3 rkl vehnäjauhoja
4–5 dl voimakasta lihalientä

150 g aurajuustoa
240 g smetanaa

Kuutioi paisti, paista pieni erä kuutioita kerrallaan uuninkestävässä padassa voissa kauniin ruskeiksi. Lisää pippurit tässä vaiheessa, jotta liha "makustuu"
Huuhtele pannu vesitilkalla ja ota liemi talteen

Kuori sipulit ja kuutioi ne pienehköiksi.
Kuutioi kaksi suolakurkkua samankoisiksi ja laita siivilään valumaan. Säästä liemi.
Paista sipuleita voissa viitisen minuuttia. Lisää hunaja. Sekoita hyvin ja lisää suolakurkut.
Paista ahkerasti käännellen toiset viisi minuuttia.
Kaada ruskistetut lihat pataan sipulin ja suolakurkun seuraksi.

Sekoita vehnäjauhot ja suolakurkkuliemi  ja lisää ne pataan.
Lisää lihaliemi ja sekoita taas. Murustele juusto liemeen. Sekoita kunnes juusto sulaa.
Lisää lopuksi smetana. Laita pata 200-asteiseen uuniin kypsymään tunniksi.
Alenna sitten lämpö 150 asteeseen.
Kypsennä ruokaa vielä puolisen tuntia tai niin kauan, että liha on mureaa.
Ota kansi padan päältä ja anna ruuan olla uunissa 20 min,
näin pinta saa vähän väriä ja kastike kiehuu hieman kasaan.
Kuutioi viimeinen suolakurkku ja ripottele ruuan päälle.
Tarjoa ruoka keitettyjen perunoitten kanssa.

Kommentit