100 g Kirsikoita
100 g Nektariineja
100 g Aprikooseja
100 g Persikoita
100 g Litteitä persikoita
500 g sokeria
1 l maustamatonta alkoholia jonka alkoholipitoisuus on vähintään 40 %
Riittävän iso lasipurkki jossa on tiivis kansi
Huuhtele puhdas ja pesty tölkki alkoholilla
puhdista hedelmät, halkaise ne ja poista kivet.
lado hedelmät purkkiin ja ripottele hieman sokeria kerrosten väliin
kun purkki on täynnä kaada sekaan sokeri ja ravistele huolellisesti
kaada päälle alkoholia kunnes hedelmät peittyvät.
Sulje purkki ja ravistele taas ilmakuplat pois.
Laita viileään ja anna tekeytyä vähintään 6 viikkoa.
Jos sekoitus alkaa kuplia hedelmät yrittävät käydä, lisää joukkoon yli 50 % alkoholia, se lopettaa käymisen.
Ravistele purkkia aika ajoin
Jos nestettä haihtuu lisää alkoholia
Kun asetat hedelmät tarjolle ne ovat menettäneet väriään mutta maistuvat silti ihan mainiolta,
Hedelmät tarjotaan yleensä kermavaahdon, vaniljakastikkeen ja kuivakakun kanssa.
100 g Nektariineja
100 g Aprikooseja
100 g Persikoita
100 g Litteitä persikoita
500 g sokeria
1 l maustamatonta alkoholia jonka alkoholipitoisuus on vähintään 40 %
Riittävän iso lasipurkki jossa on tiivis kansi
Huuhtele puhdas ja pesty tölkki alkoholilla
puhdista hedelmät, halkaise ne ja poista kivet.
lado hedelmät purkkiin ja ripottele hieman sokeria kerrosten väliin
kun purkki on täynnä kaada sekaan sokeri ja ravistele huolellisesti
kaada päälle alkoholia kunnes hedelmät peittyvät.
Sulje purkki ja ravistele taas ilmakuplat pois.
Laita viileään ja anna tekeytyä vähintään 6 viikkoa.
Jos sekoitus alkaa kuplia hedelmät yrittävät käydä, lisää joukkoon yli 50 % alkoholia, se lopettaa käymisen.
Ravistele purkkia aika ajoin
Jos nestettä haihtuu lisää alkoholia
Kun asetat hedelmät tarjolle ne ovat menettäneet väriään mutta maistuvat silti ihan mainiolta,
Hedelmät tarjotaan yleensä kermavaahdon, vaniljakastikkeen ja kuivakakun kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti