Kalapiirakka (gluteeniton)


POHJA

125g maitorahkaa
125 g voita
2 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta

TÄYTE

200 g savustettua kalaa tai kylmäsavulohta
100 g purjosipulia tai pinaattia
150 g juustoraastetta
3 munaa
3 dl kevytkermaa / maitoa
1 tl jauhettua mustapippuria
1 tl paprikajauhetta
½ dl tuoretta tilliä

Mittaa pohja ainekset monitoimikoneeseen ja sekoita pulssikytkimellä ryynimäiseksi massaksi.
Jos sinulla ei ole monitoimikonetta, sekoita ainekset käsin nyppimällä
Voitele pyöreä vuoka (28-30 centtiä halkaisijaltaan)
Taputtele taikina vuokaan ja sen reunoille, nosta jääkaappiin noin 30 minuutiksi

Suikaloi tai murustele kala piirakkapohjan päälle
ripottele päälimmäiseksi hienonnettu sipuli tai suikaloitu pinaatti
Yhdistä munat ja kevytkerma
Mausta seos, lisää tilli ja kaada vuokaan.
Paista uuniin alimmalla tasolla niin pinta ei saa liikaa väriä 200 asteessa noin 30-40min.

Kommentit