Tonnikalapapusalaatti




1 sipuli,
kourallinen basilikaa
3 rkl hyvää oliiviöljyä
3 rkl hyvää viinietikkaa
½ tl pippuria tai esim chilihiutaleita
200 g MSC-sertifioitua tonnikalaa, tai esim perattua savukalaa
400 g kypsiä papuja, käytin kikherneitä, mutta esim valkoiset pavut ovat hyviä tässä
4 kananmunaa

sekoita öljy, etikka ja mausteet.
revi basilika öljy-etikkaseokseen
leikkaa sipuli hyvin ohuiksi siivuiksi
anna marinoitua, puolisen tuntia (vaikka yön yli)
keitä ja jäähdytä munat
valuta pavut, ja huuhtele niistä mahdolliset kastikkeet pois

kerrosta laakeaan vuokaan sipulia, papuja ja tonnikalaa niin kauan kunnes ainekset ovat luppuneet
lohko päälle munat, ripottele päälle mustapippuri ja sipulien marinointiliemi
tarjoile hyvän leivän kanssa.
voit valmistaa tämän jo edeltävänä päivänä, jolloin maut tasaantuvat.
Jos et pidä pavuista voit kuutioida keitettyä perunaa tilalle.

Kommentit