Taatelinen suklaapommi

Taatelinen suklaapommi

Pohja
250 g kuivattuja taateleita
2 dl vettä
200 g tummaa suklaata
150 g voita
100 g fariinisokeria
150 g gluteenitonta jauhoseosta
½ vanilja tangon siemenet
1 tl leivinjauhetta
2 kananmunaa

Kostutukseen
1 dl kahvia
Täyte
4 dl kuohukermaa
100 g tummaa suklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa

Kuorrutus
1 dl kuohukermaa
50 g tummaa suklaata
50 g maitosuklaata

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Pilko kuivatut taatelit pieniksi. Laita taatelit ja vesi mikron kestävään astiaan. Kuumenna mikrossa täydellä teholla n. 5 minuuttia. Sekoita hilloksi ja jätä jäähtymään.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata kattilassa rasva, lisää joukkoon pilkottu suklaa. Sekoita kunnes suklaa on täysin sulanut. Lisää voi-suklaa seos kuivien aineiden joukkoon. Sekoita joukkoon myös kananmunat ja taatelihillo. Jaa taikina kahteen silikoniseen kakkuvuokaan joiden halkaisija on 20 cm.
Paista pohjia 20–25 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikulla, kun taikinaa ei tartu tikkuun, kakku on kypsä. Anna pohjien jäähtyä.
Valmista täyte. Sulata suklaa. Sekoita suklaasula tuorejuuston joukkoon. Vispaa kerma kovaksi vaahdoksi. Yhdistä kermavaahto ja tuorejuusto-suklaaseos keskenään, sekoita tasaiseksi.
Aseta toinen pohjista tarjoilu alustalle ja kostuta se kahvilla. Levitä täyte tasaisesti kakkupohjalle. Aseta toinen kakkupohja täytteen päälle, kostuta lopulla kahvilla. Siirrä jääkaappiin kuorrutteen valmistamisen ajaksi.
Kuumenna kerma kattilassa lähes kiehuvaksi, siirrä kattila pois levyltä. Lisää joukkoon suklaa, sekoita kunnes suklaa on sulaa ja massa on tasaista. Jäähdytä hetki. Sivele kakun pinta ohuelti sileällä marmeladilla. Valuta suklaa-kermaseos kakun päälle, levitä paletin avulla tasaiseksi. Valumia kakun reunaan voit avustaa lusikalla, lisäämällä suklaa-kermaseosta reuna-alueelle haluttuihin valuma kohtiin. Koristele kakku suklaarouheella, erilaisin hedelmin tai marjoin

Kommentit