Napoleonkakku


    4 levyä pakastevoitaikinaa
    5 dl maitoa
    100 g sokeria
    5 munankeltuaista
    30 g maissitärkkelystä
    1 vaniljatanko
    tummaa rommia tai rommiaromia(valinnainen)
    4.5 liivatelevyä
    4 dl kermaa
    3-4 dl tomusokeria

Tee näin

Kaulitse voitaikina noin 6 x 8 sentin kokoisiksi. Aseta levyt leivinpaperin päälle, uunipellille. Pistele taikina kevyesti haarukalla ja anna levyjen levätä kylmässä 30 minuuttia ennen paistamista.

Kuumenna uuni 200 asteeseen ja paista voitaikina uunissa noin 15 minuuttia kunnes taikina on kullanruskea ja rapea. Jäähtyä ritilällä. Leikkaa jokainen levy jäähtyneenä samanmuotoisiksi
Kaada maito kattilaan ja lisää puolet sokerista. Kaavi siemenet vaniljatangosta. lisää siemenet ja tanko maitoon. Anna se kaikki hitaasti kiehua.

Liota liivatelehdet kylmässä vedessä.

Vatkaa keltuaiset, sokeri ja maissitärkkelys yhdessä kunnes seos on täysin sileä ja paakuton.

Kaada puolet kiehuvasta maidosta munaseokseen voimakkaasti vatkaten. Kaada seos takaisin kattilaan jälleen vatkaten voimakkaasti. kiehauta ja keitä vaniljakastiketta kaksi minuuttia, koko ajan jatkuvasti vatkaten. On tärkeää välttää kokkareita. Vatkaa kunnes kiisseli sakenee ja on kiiltävä.

Kaada vaniljakastike puhtaaseen kulhoon. Jos on möykkyjä kiisseli kannattaa siivilöidä. Lisää rommi tai rommiesanssi jos pidät siitä. puristele liivatteista vesi. Sekoita liivate kiisseliin. Jäähdytä kiisseli huoneenlämpöiseksi. Sekoita välillä jottei se kokkaroidu

Vatkaa kerma kerma ja sekoita se vaniljakastikeeseen. Anna vaniljakastikkeen jäähtyä puoli tuntia.

Tee kaunis ja paksu kuorrutus tomusokeriasta ja tilkasta vettä. Levitä kuorrute puolelle voitaikinalevyistä
Nosta kuorrutteettomat voitaikinalevyt lautaselle. Levitä kiisseliä paksu ja tasainen kerros. Nosta päälimmäiseksi kuorrutetut levyt ja anna kakkujen jäähtyä jääkaapissa tarjoiluun saakka.

Kommentit