Lohilaatikko




400 g lohta, tälläkertaa lohen perkuujätettä, keitettynä
900 g perunaa
1 kesäkurpitsa
75 g sinihomejuustoa  (käytin tähän Stiltonia)
3 dl kermaa
1½ dl maitoa
190 g mätitahnaa (käytin kavlia)
2 rkl kuivattua tilliä
1 rkl mustapippuria rouhittuna

Kuori ja viipaloi perunat, raasta kesäkurpitsa ja valuta se kuivaksi
lado puolet perunaviipaleista uunvuoan pohjalle, ripottele 1/3 pippurista perunoille
levitä puolet kurpitsaraasteesta perunoiden päälle
aseta kalat kesäkurpitsan päälle, joko suikaloituna, siivutettuna tai murusina (kypsä kala murustuu helposti) murustele homejuusto kalan päälle, ripottele 1/3 pippurista
levitä seuraava kerros kesäkurpitsasta ja loput perunat päälimmäiseksi, ripottele myös pippurista

Sekoita keskenään mätitahna, maito ja kerma keskenään ja kaada seos uunivuokaan, varmista että nestettä on riittävästi, lisää kermaa ja maitoa sopivassa suhteessa.

Paista 175 asteisessa uunissa 2 tuntia (jos pidät napakoista perunoista lyhennä kypsennysaikaa, itse pidän erittäin kypsistä)
Tarjoile raastesalaatin tai esim punajuurten kanssa.



Kommentit