Persikka rahkapiirakka

Pullataikinapohja:
40 g hiivaa
3 dl maitoa
1 dl sokeria
1 rkl sulatettua voita, tai ruokaöljyä
3 -4 dl vehnäjauhoja

Rahkatäyte:
300 g rahkaa
1 sitruunan mehu
2 munaa
1 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
500 g persikanpuolikkaita

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liota hiiva siihen lisää joukkoon sokeri ja jauhot, vaivaa taikinaa kunnes se on kimmoisaa, lisää joukkoon sulatettu voi
Levitä taikina jauhoja apuna käyttäen voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Anna kohota 15 min lämpimässä vedottomassa paikassa.

Yhdistä kaikki täyteainekset keskenään persikoita lukuun ottamatta vispilällä sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle. Asettele täytteen joukkoon persikat

Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia.  Laita paiston loppuvaiheessa uunipelti seuraavalle tasolle piirakan yläpuolelle. Se estää pinnan palamisen.

Kommentit