Pekoni ja Liha Piirakka (Bacon & Meat Pie)



ainekset:
300 g pekonia
800 g jauhelihaa
1 sipuli silputtuna
4 valkosipulin kynttä
1 rkl pippuria
1 rkl paprikajauhetta
150 g raastettua mozzarellaa
200g paprikaa, viipaleita
3 tl suolatonta soijakastiketta
1 tl hunajaa

Ohjeet:
Kuumenna uuni 220 C.
Levitä pekoni säteittäin piirakkavuokaan (20 cm halkaisijaltaan) siten että ylimääräinen pituus roikkuu yli reunan
Sekoita sipulit ja mausteet jauhelihaan,
levitä jauheliha pekonien päälle ja taputtele koko vuuan leveydeltä
Lisää raastettu mozzarella peittämään jauheliha.
Levitä paprika suikaleet Juuston päälle (tähän käy myös esim tomaatti)
Nosta pekonisuikaleet jotka roikkuvat "kanneksi" piirakan päälle
Sekoita soijakastike ja hunaja keskenään.
Levitä soijakastike ja hunaja pekonin päälle esim grillisiveltimellä.
Huomasin että pinta tunnuu ihan hurjasti kun sivelee soijan heti alkuun.
Eli jos haluat vaaleamman pinnan sivele mausteseos ihan loppuvaiheessa.

Paista 45 minuuttia.
Tarjoa lämpimänä, pastan tai leivän kanssa

Kommentit