Karppaajan Sekavuokaleipä, gluteeniton


230 g Oltermannia
4 kananmunanvalkuaista
5 kananmunaa
100 g voita
200 g Creme Fraichea
2 tl Psylliumia
1 dl kookousjauhoa
1 dl mantelijauhetta
1 dl Fibrexiä
1 tl leivinjauhetta (muista, että leivinjauheessa on tärkkelystä, eikä kaikille sovi edes tuo teelusikallinen)

Raasta juusto. Vatkaa kulhossa 4 kananmunanvalkuaista kovaksi vaahdoksi.
Sulata voi. Vatkaa toisessa kulhossa kananmunat, lisää niihin sulatettu voi lämpimänä ja sekoita joukkoon Psyllium. Sekoita joukkoon Creme Fraiche. Lisää jauhot ja Fibrex sekä leivinjauhe ja sekoita.
Yhdistä taikina munanvalkuaisvaahtoon varovasti sekoittaen. Paista runsaan litran vetoisessa silikonivuoassa uunin keskiritilällä 175 asteessa n. 50 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Kumoa leikkuulaudalle tms. alustalle.
Leipä maistuu hyvälle esim. kinkun tai metvurstin kanssa sellaisenaan tai paahdettuna. Paahtamisaika on noin 1,5 kertaa niin kauan kuin ”kaupan paahtoleivän”.

Kommentit