Tulisen makeat sinappikanankoivet

8 broilerin reisikoipea
1 dl dijonsinappia
½ dl fariinisokeria
½ dl punaviinietikka
1 tl kuivaa sinappia jauhe
1 tl suolaa

1 tl rouhittua mustapippuria
½ tl jauhettua kuivattua Chipotlea
1 hyppysellinen cayennea
4 valkosipulin kynttä, hienonnettuna
1 sipuli, viipaloitu renkaiksi
2 tl öljyä

Sekoita dijonsinappi, fariinisokeri, punaviinietikka, sinappijauhe, suola, mustapippuria, chipotle ja cayenne pippuri kulhossa tasaiseksi. Sekoita valkosipuli marinadiin.

Tee koipiin viiltoja jotka ulottuvat luuhun asti, laita palat pussiin ja kaada marinadi sinne.
Sekoita marinadi ja kanapalat huolella, anna maustua vähintään neljätuntia, mieluiten yön yli.

levitä uunipellille viipaloitu sipuli, ja nostele kanapalan niiden päälle, sivele kanoihin hieman ruokaöljyä ja ripota päälle cayennea.

paista 225 asteessa, kunnes kanat ovat kypsiä
valuta paistoliemi pannulle ja haihduta siitä nestettä kunnes lientä on vain 1/3 jäljellä.
Voit halutessasi kuoria kastikkeen pinnasta rasvaa haihdutuksen aikana.

kaada liemi kanojen päälle ja tarjoile, riisin tai kuskusin kanssa

Kommentit