Runebergintortut



200 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
2 dl korppujauhoja
2 dl mantelijauhetta
¾ dl kevytkermaa
kiinteää vadelmahilloa

Tomusokerikuorrutus:
1 dl tomusokeria ja
2 tl vettä tai sitruunamehua
tai valmista sokerikuorrutusta

Pinnalle:
kiinteää vadelmahilloa tai marmeladia

Jauha mantelit ja keksit hienoksi monitoimikoneella, lisää joukkoon jauhot ja leivinjauhe.
Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi.
Lisää munat yksi kerrallaan ja vatkaa seos tasaiseksi kummankin lisäyksen jälkeen
ja lisää jauhoseos taikinaan kevyesti sekoittaen.
Lisää keksimurut ja mantelit taikinaan, lopuksi kerma.
Sekoita hyvin sekaisin, mutta älä vaivaa taikinaa turhaan.

Valitse mieluimmin vähintään 1/2 dl:n vetoisia, mahdollisimman jäykkiä ja korkeareunaisia paperi- tai alumiinivuokia, tai sopivia muffinivuokia.
Alumiinivuoat on syytä voidella sulalla rasvalla. Jätä vuoat hiukan vajaiksi ja paina jokaisen keskelle syvennys jauhotetulla sormella.
Pane jokaiseen syvennykseen noin 1/2 tl kiinteää vadelmahilloa.
Lado vuoat pellille harvaan ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 13 - 15 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.
Lisää kuumien torttujen keskelle vielä 1/2 tl vadelmahilloa kuhunkin ja anna torttujen jäähtyä.

Mittaa tomusokeri pienen kulhon pohjalle ja lisää sitruunamehua vain sen verran, että sokeri kostuu ja syntyy notkea massa.
Lusikoi kuorrutus esimerkiksi muovipussin kulmaan. Tee kulmaan pieni reikä ja pursota kuorrutus renkaaksi hillon ympärille.
Anna sokerikuorrutuksen kuivahtaa peittämättä ja tarjoa tortut

Kommentit