Irlantilainen Lammaspata



75 g voita    
2 sipulia    
2  valkosipulin kynttä   
½ kg luista lampaanlihaa paloina  (siis siten että lihaa on noin puoli kiloa)   

1½ l lihalientä       
4   porkkanaa   
6  jauhoista perunaa
1 palsternakka    
4 varsisellerin vartta    
2 rkl persiljaa   
2 tl timjamia    
2 laakerinlehteä    
1 tl mustapippuria

Sulata voi padassa ja lisää hienonnetut sipulit
Lisää liha ja ruskista kauttaaltaan.

Heitä joukkoon pilkottu porkkana, palsternakka, peruna ja selleri sekä mausteet.
Sekoittele hetki ja lisää lihaliemi.
Jätä hautumaan pienellä lämmöllä 1-1,5 tunniksi kunnes liha on mureaa.
tämän voi tehdä myös uunissa, jolloin lämpötila on noin 150 astetta.

Jos haluaa pakastaa muhennoksen, kannattaa se tehdä ilman perunoita.

Irlantipäivää voi viettää tarjoilemalla lammaspadan kanssa
Herkullista soodaleipää ja jälkiruuaksi Suussasulavaa Cranachan jälkiruokaa

Kommentit