120 g voita
200 g tummaa suklaata (70-80 -prosenttista)
5 keltuaista
5 valkuaista
1.5 dl sokeria
350 g kastanjoita
Tee kastanjoihin ristiviillot terävällä veitsellä ja keitä
kastanjoita vedessä muutaman minuutin ajan. Irrota kuoret. Keitä kuoritut
kastanjat vedessä pehmeiksi, valuta vesi pois ja soseuta kastanjat.
Kuumenna uuni 180 asteeseen. Laita irtopohjavuuan pohjalle
leivinpaperi.
Paloittele suklaa ja sulata se voin kanssa mikrossa kannattaa tehdä se 30 sekunnin jaksoissa.
Paloittele suklaa ja sulata se voin kanssa mikrossa kannattaa tehdä se 30 sekunnin jaksoissa.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri
vaahdoksi toisessa astiassa. Sekoita kastanjasose keltuais-sokeri seokseen.
Lisää joukkoon jäähtynyt suklaa-voiseos. Nostele joukkoon varovasti
valkuaisvaahto.
Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista noin 30 minuuttia uunin
keskitasolla. Kakun kuuluu jäädä keskeltä vähän taikinaiseksi. Kun kakku on
vähän jäähtynyt vuoassaan, irrota kakun reunat vuoasta ohutteräisen veitsen
avulla. Siirrä kakku tarjoiluvadille. Anna levätä jääkaapissa yön yli
Koristele vadelmilla halutessasi. Tarjoile huoneenlämpöisenä
tai jääkaappikylmänä.
Tarjoile kakku mascarponen kera.
Kommentit
Lähetä kommentti