Kastanja-suklaakakku





120 g voita
200 g tummaa suklaata (70-80 -prosenttista)
5 keltuaista
5 valkuaista
1.5 dl sokeria
350 g kastanjoita

Tee kastanjoihin ristiviillot terävällä veitsellä ja keitä kastanjoita vedessä muutaman minuutin ajan. Irrota kuoret. Keitä kuoritut kastanjat vedessä pehmeiksi, valuta vesi pois ja soseuta kastanjat.
Kuumenna uuni 180 asteeseen. Laita irtopohjavuuan pohjalle leivinpaperi.

Paloittele suklaa ja sulata se voin kanssa mikrossa kannattaa tehdä se 30 sekunnin jaksoissa.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi toisessa astiassa. Sekoita kastanjasose keltuais-sokeri seokseen. Lisää joukkoon jäähtynyt suklaa-voiseos. Nostele joukkoon varovasti valkuaisvaahto.
Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista noin 30 minuuttia uunin keskitasolla. Kakun kuuluu jäädä keskeltä vähän taikinaiseksi. Kun kakku on vähän jäähtynyt vuoassaan, irrota kakun reunat vuoasta ohutteräisen veitsen avulla. Siirrä kakku tarjoiluvadille. Anna levätä jääkaapissa yön yli
Koristele vadelmilla halutessasi. Tarjoile huoneenlämpöisenä tai jääkaappikylmänä.
Tarjoile kakku mascarponen kera.

Kommentit