Puoloffee eli puolukka-toffeepiirakka


Pohja:
175 g muromysliä
75 g voita

Täyte:
kinuskikastike:
2 dl kermaa
1,5 dl fariinisokeria
kuorrutus:
2 dl kermaa
1 tl vaniljasokeria
Pinnalle:
200 g puolukoita

Sekoita muromyslin joukkoon sulatettu rasva.
Levitä ja painele seos piirakkavuokaan (Ø 26 cm).
Nosta vuoka jääkaappiin.
Keitä kermaa ja fariinisokeria hiljalleen kattilassa välillä sekoitellen n. 5 min.
Levitä jäähtynyt kinuskikastike keksipohjan päälle ja nosta piirakka jääkaappiin.
Vaahdota kerma napakaksi vaahdoksi.
Levitä se kylmän kinuskikastikkeen päälle vasta juuri ennen tarjoilua.
Ripottele pinnalle lopuksi puolukat.

Kommentit