Kukkakaalirisotto


300 g kukkakaalia / tähän käy hyvin ison kukkakaalin varret ja lehdet
6 dl vettä+kasvisliemikuutio
1 pieni sipuli
3rkl voita
2 dl risottoriisiä (puuroriisi käy myös)
1 dl valkoviiniä
parmesania
suolaa
mustapippuria

Lohko kukkakaali lehtineen ja varsineen pienemmiksi palasiksi.
Kiehauta vesi kattilassa, lisää kasvisliemikuutio.
Lisää kattilaan kukkakaalit ja keitä ne kypsiksi, noin 7 min
Kaada kukkakaaleista vesi pois, ja säästä liemi riisin keittoa varten
Anna kukkakaalien jäähtyä hieman ja sauvasekoita ne soseeksi.

Silppua sipulit. Sulata voi kattilassa ja freesaa sipuleita voissa muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon riisit ja hämmennä, kunnes riisit muuttuvat läpikuultaviksi.
Kaada joukkoon valkoviini ja anna sen pöhistä haihduksiin.
Lisää kattilaan kukkakaalilientä pienissä erissä koko ajan riisejä sekoittaen.
Kun riisit ovat lähes kypsiä, lisää joukkoon 2-3 desiä kukkakaalisosetta. Sekoita hyvin.

Lisää kattilaan parisen kourallista raastettua parmesania. Mausta risotto suolalla ja pippurilla.
Risoton kuuluis olla koostumukseltaan kuin kermaista, löysää puuroa, riisin ollessa al'dente, eli purtavaa.

Kommentit