Etikkakurkut chilillä



1 kg avomaan kurkkuja
6 chiliä viipaloituna
1 valkosipuli, lohkottuina
1-2 rkl sinapinsiemeniä
1 rkl valkopippuria (kokonaisena)
runsaasti tilliä (kruunutilli on paras tässä)
kourallinen mustaherukan tai kirsikan lehtiä

Etikkaliemi:
3 dl väkiviinaetikkaa, jos käytät mauste
4 dl vettä
4 dl sokeria
¾ dl suolaa

1. Pese kurkut ja chilit, leikkaa chilit (ja kurkut, jos tykkäät valmisviipaleista) n. ½ sentin paksuiksi viipaleiksi.
Jos käytät kynnellisiä valkosipuleita, puolita kuoritut kynnet. Yksikyntiset kannattaa lohkoa neljään osaan.
2. lado ne kerroksittain valkosipulin, mausteiden, tillin ja mustaherukan /kirsikanlehtien kanssa puhtaisiin tölkkeihin.
3. Kiehauta etikkaliemi ja kaada se kurkkujen päälle.
5. Pane niille paino niin että ne pysyvät upoksissa. tiskarissa pesty litteä kivi toimii hyvin tässä.
5. Sulke tölkit ja säilytä viileässä.

Sekaan voi heitellä viel sekaan piparjuurta, ja jotkut laittaa raparperia (oksaalihapon takia) mutta mä jätän raparperit laittamatta.

Kommentit