Kuningatar Viktorian Kruunajais kana


2,5 kg kanaa (broilerikin käy, vaikkei oo yhtä hyvää)
2 sipulia
1 porkkana
15 g voita
½-1 rkl currytahnaa
1 rkl tomaattisosetta
2,5 dl punaviiniä
1 sitruunan
3 dl majoneesia
1,25 dl kermaa
1 rkl aprikoosi hilloa
1 laakerinlehti
Suolaa ja mustapippuria maun mukaan
2 oksaa vesikrassia



Valitse kattilaa, jossa kanan sopii.
Leikkaa sitruuna puoliksi laita se kanan vatsaonteloon.
Laita broileri kattilaan ja lisää kasvikset, mausta suolalla ja pippurilla.
Täytä kattila vedellä, kunnes se peittää kaksi kolmasosaa kanasta ja sitten kiehauta.
Peitä ja kypsennä kanaa 1-1 / 2 tuntia, kunnes kana on kypsä

Kun kana on keitetty, siirrä isoon kulhoon ja peitä neste kattilaan.
Kun kana on jäähtynyt, perkaa kana luista ja nahasta Sitten leikkaa se pieniksi paloiksi.

Lohko sipuli neljään osaan ja paista voissa, kunnes se on pehmennyt.
Lisää sitten tomaattipyree, viini, laakerinlehti, currytahna ja sitruunamehu ja keitä 10 minuuttia.
Lisää hillo ja siivilöi kastike. Anna jäähtyä, sekoita joukkoon, vatkattu kerma ja majoneesi.
Purista loppu sitruunan mehu mausteeksi, koristele vesikrassilla
Lisää joukkoon jäähtynyt kana, tarjoile salaatin ja vaalean leivän kera

Kommentit