Jänispaisti kermakastikkeessa

1 paloiteltu jänis
1 l rasvatonta maitoa

1 tl suolaa
1 tl pippuria
1 tl timjamia

2 rkl voita

1 porkkana paloina
1 sipuli lohkoina
5 katajanmarjaa murskattuna

2 dl paistilientä
½ dl kaljaa
2 dl kermaa
2 tl vehnäjauhoja
½ dl persiljasilppua


Liota puhdistettu jänis yön yli rasvattomassa maidossa, tämä saa aikaan lihan mureutumisen.
Mausta lihapalat ja anna marinoitua muutama tunti jääkaapissa ruskista kauttaaltaan voissa, siirrä uunivuokaan. Laita porkkanapalat, sipulilohkot ja murskatut katajanmarjat vuokaan.

Kuumenna uuni 225 asteeseen.  Paista uunin keskitasolla 35-40 minuuttia. Lisää lihalientä tarvittaessa.

Nosta lihat vuoasta ja siivilöi paistoliemi kasariin sekoita joukkoon vehnäjauhot.
Lisää liemeen kalja, keitä muutama minuutti ja lisää sitten kerma ja kiehauta
Aseta liha tarjolle, kaada kastike päälle ja ripottele pinnalle persiljasilppupa.
Tarjoile ruusukaalien kanssa.

Kommentit