osso buco ja ragu

1 kg osso buco lihaa
1 sipuli
1 valkosipuli
3 vartta lehtiselleriä
100 g palsternakkaa
100 g porkkanaa
2 tomaattia
2 rkl tomaattipyreetä
3 dl punaviiniä
4 dl tomaattimurskaa
1 rkl  timjamia
1 rkl basilikaa
½ tl suolaa
2 tl mustapippuria
1 sitruunan kuori raastettuna


Pilko sipulit, valkosipuli ja tomaatit ja muut vihannekset lohkoiksi.
Ruskista potkat molemmilta puolilta laakeassa uunivuoassa tilkassa öljyä.
Lisää sipuli, valkosipuli ja tomaatit. Ruskista vuoassa hetki.
Lisää tomaattipyree, ja viini. Sekoittele nesteet keskenään ja lisää loput ainekset mukaan.
Anna hautua hiljalleen liedellä kannen alla 1,5–2 tuntia tai kypsennä 160-asteisessa uunissa 4–5 tuntia. Kun liha on valmis, anna sen vetäytyä hetki ja irroita liha luista.

Tarjoile pastan ja salaatin kanssa 

Kommentit