Kauppiaanrouvan kesäkurpitsavuoka



1 keskikokoinen kesäkurpitsa
1 sipuli
3 kynttä valkosipulia
400 g jauhelihaa
2 rkl oliiviöljyä

2 palloa mozzarellaa viipaloituna
200 g juustoraastetta
200 g tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia
½ tl sokeria
1 rkl mustapippuria
2 tl chilijauhetta
lihafondia

kourallinen tuoretta basilikaa

Valele uunivuoka oliiviöljyllä.
Leikkaa kesäkurpitsa pyöreiksi ohuehkoiksi viipaleiksi.
Hienonna sipuli ja valkosipuli.
Kuumenna pannussa öljyä, lisää sipulit, kuullota hetki, lisää jauheliha.
Ruskista.
Lisää sekaan tomaattimurska ja sen päälle sokeri,
anna muhia hetki.
Lisää lihafondi ja mausta suolalla ja pippurilla.
Lado uunivuokaan alimmaksi kesäkurpitsaviipaleita, sitten jauhelihakastike,
sitten mozzarella puolet viipaleista ja vähän juustoraastetta.
Ripota päälle tuoretta basilikaa.
Tee sama uusiksi.
Päällimmäiseen kerrokseen juustoraastetta.
Paista uunissa 200 asteessa n. 30 minsaa.

Tämän reseptin oikeudet kuuluvat Kauppiaanrouvalle

Kommentit