Daim eli kotonatehty suklaaherkku


3 rkl voita (eikä sitten mitään margariinia)
3 rkl tummaa siirappia
1 dl sokeria (tai 1½dl sokeria jos et käytä siirappia)
1 dl mantelirouhetta
1 rkl kaakaojauhetta
150g suklaata

Sulata paksupohjaisessa kattilassa voi.
Kun voi on sulanut, lisää kaikki muut aineet paitsi suklaa.

Hämmennä miedolla lämmöllä kokoajan sekoittaen noin 15 minuuttia, kunnes seos alkaa irrota kasarin reunoilta ja pohjalta yhtenäiseksi tahnaksi.
Kaada seos leivinpaperin päälle ja levitä ohueksi levyksi nopeasti, seos jämähtää tosi tosi nopeesti.

Anna seoksen kovettua kunnolla, sulata maitosuklaata ja levitä seoksen pinnalle.  
Laita levy jääkaappiin kovettumaan ja taittele paloiksi.

Kommentit